Conciliació o remordiments? No sempre es redueix a això!

Si estàs a punt de ser mare, pot ser que t’hagi passat pel cap renunciar a la feina de forma total o parcial per centrar-te en els teus fills. Aquest pensament és humà i molt comprensible, ja que compaginar la vida professional amb la vida personal requereix les habilitats d’un malabarista combinades amb les d’un superheroi.

Sigui quina sigui la decisió que prenguis, és bàsic que valoris no només el futur immediat de la família, sinó també el mitjà i llarg termini. Es pot educar amb èxit de moltes maneres, amb molta o poca presència, però aquesta presència ha de ser Efectiva i Afectiva. No subestimem el poder educatiu de l’exemple: haver de conjugar dues vides plenes, la professional i la personal, requereix desenvolupar dinàmiques que poden influir positivament en els nostres fills. Qui coneix el valor i l’escassetat del temps disponible, valora i assaboreix cada moment que té amb la seva família. 

Els nostres fills creixen, guanyen autonomia i, quan això succeeix, ens adonem que la nostra vida ha continuat avançant, a vegades amb un buit difícil d’omplir i un desfasament professional difícil de recuperar. Sigui quina sigui l’elecció, el més sa per a tota la família és que no t’ho retreguis mai.

Natàlia Perarnau, fundadora i creadora del mètode Kids&Us

Compártelo en >