Compartir és viure, per Nadal més que mai

Avui us vull compartir una reflexió que s’ha convertit en el pilar de la campanya de Nadal d’aquest any a Kids&Us: Share it!

Segur que hauràs utilitzat o escoltat la frase compartir és viure en alguna conversa o altra. Sovint la pronunciem a la lleugera, sense entrar a valorar-ne el significat. En general, fem servir aquest refrany en un context en què esperem que algú ens doni el que necessitem en aquell precís instant. No obstant això, para’t a pensar-hi amb calma: compartir és viure.

Quan parlem de compatir en un pla més emocional, parlem de l’habilitat de fer extenses les nostres emocions a les persones que ens envolten. Sí, és una habilitat perquè no és fàcil deixar que altres persones entrin a la nostra bombolla. Compartir alegries, somnis, reflexions com la que estàs llegint... obre un diàleg sa entre les persones i ens permet construir vincles sincers i duradors.

És per aquest motiu que parlem tant de compartir quan arriba Nadal. Sigui per la il·lusió intrínseca de la festa o bé pel fred que ens acompanya a aquesta part de l’hemisferi, busquem la calidesa humana més que mai. A més, ara que sortim d’una pandèmia, compartir adquireix una altra dimensió: per fi recuperem la proximitat física. L’època de Nadal és de les poques ocasions en què la família al complet troba el motiu perfecte per reunir-se a taula. Arriba el moment en què o bé ens posem a explicar els acudits de cada any o bé fem un repàs de tot el que ens ha passat des de l’última vegada que ens vam veure. És en aquest precís moment quan comencem a compartir reptes, èxits, propòsits, metes, desitjos... Quan s’obre aquest espai, ens trobem en una conversa bidireccional: quan comparteixes, els altres volen compartir amb tu. Per això, compartir és viure; i, vist així, s’ha de viure molt per compartir.

En la campanya d’aquest any, Say it in English, ens hem centrat a donar veu a les noves generacions, a convidar-les a compartir el que pensen i que ho facin en anglès. Al cap i a la fi, l’anglès és un altaveu que permet que el seu missatge arribi més lluny i, per tant, es comparteixi amb més gent.

Share it!

En línia amb aquest manifest, insistim de nou en la màgia de compartir amb la campanya Share it!, una declaració d’intencions que busca recalcar la importància d’anar molt més enllà de les coses materials i donar espai i temps a les nostres emocions. Sobretot, ara que Nadal ens regala les dues coses: espai i temps.

I presència, és clar. Aquest desembre, per fi, podem parlar de presència.

Gaudiu-vos molt, família.

Compártelo en >