Com fomentar l’aprenentatge de l’anglès en infants durant l’època de Carnestoltes

El Carnaval, o Carnestoltes, amb les rues plenes de color i les alegres celebracions, és una festa emocionant tant per als nens i nenes com per a les famílies. No obstant això, no hi ha cap motiu per aturar el procés d’aprenentatge de l’anglès durant aquesta temporada plena d’alegria i diversió. En aquest article, et proposem estratègies creatives i activitats per fomentar l’ús de l'anglès en infants d’entre 1 i 18 anys durant l’època de Carnaval.  
1. Triar la disfressa en anglès

Anima els teus fills i filles a triar disfresses de personatges de contes en anglès o relacionades amb vocabulari específic del Carnestoltes. Això no només converteix la tria de disfresses en una experiència educativa, sinó que també els dona l’oportunitat d’aprendre noves paraules i expressions en anglès de manera lúdica i divertida.

2. Cantar cançons i fer balls temàtics

Organitzar sessions per cantar i ballar al ritme de cançons en anglès relacionades amb el Carnestoltes pot ser una manera fantàstica de combinar la diversió amb l’aprenentatge de l’idioma. Anima els teus fills i filles a inventar-se lletres en anglès per a cançons populars del carnestoltes. Així fomentaràs la seva creativitat i la pràctica de l’idioma.

3. Fer jocs amb vocabulari en anglès

Fes jocs interactius per repassar el vocabulari en anglès durant les celebracions de Carnaval. Els mots encreuats, les sopes de lletres o els jocs d'associació poden adaptar-se a la temàtica del Carnestoltes i seran l'excusa perfecta per continuar aprenent anglès de manera atractiva i rellevant. 

4. Llegir contes en anglès

Tria contes en anglès que expliquin històries relacionades amb el Carnaval. Així els més petits podran gaudir de l’emoció que els genera aquesta celebració mentre practiquen l’anglès. Com a família, us podeu involucrar en el procés llegint contes en veu alta o animant els vostres fills i filles a llegir autònomament; d'aquesta manera, es potencia el desenvolupament de la comprensió lectora i es millorar la pronunciació.

5. Tallers de manualitats en anglès

Organitza tallers per fer manualitats, en els quals els teus fills i filles creïn màscares, disfresses o decoracions relacionades amb el Carnaval. Fent-ho seguiran les instruccions i posaran en pràctica vocabulari en anglès. Això no només desenvoluparà les habilitats creatives dels més menuts, sinó que també fomentarà l’ús de l’idioma.

6. Incorporar vocabulari específic del Carnaval

Inclou vocabulari en anglès com parade (rua), costume (disfressa), mask (màscara) i altres termes relacionats amb aquesta celebració. Fes servir-los en converses quotidianes i en activitats per tal que els teus fills i filles es familiaritzin amb aquest vocabulari. 

El període de Carnestoltes és una oportunitat única per incorporar l’aprenentatge de l'anglès a la celebració. Amb disfresses, cançons, jocs i activitats temàtiques, pots estimular l’interès dels teus fills i filles per l'anglès de manera divertida i inoblidable. Integrar l’aprenentatge de l’idioma a la celebració fa que es creï un ambient enriquidor que beneficia tant el desenvolupament lingüístic com cultural dels infants. Que el Carnaval sigui una festa d’aprenentatge i diversió per a tothom! 

 

L’origen i les tradicions de Carnaval arreu del món  

La celebració del Carnaval és diferent a cada racó del món i reflecteix la diversitat cultural global. Vols submergir-te en l’origen i les tradicions del Carnaval? Descobreix com aquesta festa ha evolucionat al llarg del temps i ha deixat empremta en diverses cultures.

1. Els orígens del Carnestoltes

El Carnestoltes va sorgir de festivals pagans i celebracions religioses. Sovint aquestes celebracions coincidien amb el període que precedeix la Quaresma, un període caracteritzat per l’abstinència i la reflexió en la tradició cristiana. Un dels orígens es remunta a les celebracions gregues en honor a Dionís, el déu del vi.

2. La celebració del Carnaval als països anglosaxons

Tot i que aquesta festa no té la mateixa rellevància als països anglosaxons en comparació amb altres països del món, tenen altres tradicions. Al Regne Unit, per exemple, se celebra el Pancake Day, una tradició prèvia a la Quaresma que inclou celebracions en comunitat i curses de pancakes, durant les quals la gent es disfressa i corre amb una paella on hi ha un pancake. A Nova Orleans, als Estats Units, el Mardi Gras és una de les festes més conegudes i significatives. Continua llegint per saber-ne més!

3. El Mardi Gras a Nova Orleans

Durant el Mardi Gras, Nova Orleans es transforma en l'epicentre del Carnaval als Estats Units. Aquesta festa combina influències culturals franceses, espanyoles i africanes. Aquesta barreja crea una mescla única de música, rues i disfresses extravagants. La ciutat s’omple de color i alegria i rep visites d’arreu del món.

4. El Carnestoltesaltes Carib

Les celebracions del Carnaval als països del Carib, com Trinidad i Tobago, són conegudes per rues vibrants i pels gèneres musicals calipso i soca. Aquestes festes incorporen la rica herència cultural local i atrauen participants i espectadors d'arreu del món. 

5. El Carnestoltes al Brasil

El Brasil és famós mundialment pel seu Carnaval, especialment el que se celebra a Rio de Janeiro. El Carnaval del Brasil és una celebració que transmet la passió i l’alegria del poble brasiler amb rues sumptuoses, música encomanadissa i balls exuberants.

6. Les influències culturals al carnestoltes

El Carnaval no només representa una festa, sinó que també és l'expressió de les influències culturals i socials de cada regió. Des de les màscares venecianes fins a les arrelades tradicions del Mardi Gras, cada país ha incorporat un toc distintiu a aquesta celebració que se celebra per tot el món. 

El Carnaval, amb festes arrelades diferents a cada racó del món, representa la riquesa de les nostres herències culturals. Tot i que als països anglosaxons no té la mateixa rellevància que en altres països, festes com el Mardi Gras evidencien la capacitat de les comunitats per incorporar i adaptar aquesta celebració amb actes vibrants i plens de vida. Endinsar-se en les tradicions del Carnestoltes és embarcar-se en un viatge ple de colors, música i cultura que transcendeix fronteres.  

T'agradaria saber com celebrem el Carnaval a Kids&Us? Acosta’t al centre que et quedi més a prop i demana-ho!  

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >