Cinc idees per celebrar el Dia del Medi Ambient en família

 

El 5 de juny celebrem el Dia del Medi Ambient, i és una oportunitat perfecta per ensenyar als més menuts la importància de cuidar el nostre planeta. L’edició d’aquest any té com a lema la restauració de la terra, la desertificació i la resistència a la sequera, i es promouran accions per prevenir els desastres climàtics, disminuir la contaminació ambiental i frenar la pèrdua de biodiversitat. 

A continuació, us presentem cinc idees divertides i educatives per fer en família i celebrar plegats aquest dia tan especial. 

Però primer de tot, repassem una mica de vocabulari. Si a part de parlar amb els vostres fills i filles sobre com cuidar el planeta i el medi ambient també voleu practicar l’anglès, és molt probable que penseu en paraules com aquestes: 

Ecological: ecològic 

Recycle: reciclar 

Reuse: reutilitzar 

Reduce: reduir 

Eco-friendly: respectuós amb el medi ambient 

Climate change: canvi climàtic 

Global warming: escalfament global 

Endangered species: espècies en perill d'extinció 

 

Excursió i neteja a l’aire lliure 

Organitzeu una excursió a un parc local, una platja o algun sender natural que us quedi a prop de casa. Porteu guants i bosses d'escombraries, i animeu els vostres fills i filles a recollir els residus que trobeu durant la caminada. Aquesta activitat no només els farà reflexionar sobre la importància de mantenir els espais naturals nets, sinó que també viuran un dia a l'aire lliure en contacte amb la naturalesa. 

Plantada d’arbres o jardí familiar 

Plantar un arbre o fer un petit jardí a casa pot ser una experiència molt gratificant per als més menuts. Trieu plantes autòctones o arbres fruiters i ensenyeu-los com cuidar-los. Poden observar com van creixent amb el pas del temps i entendre el paper vital de les plantes al nostre ecosistema. També és una bona manera per decorar casa vostra i donar un espai a la vida silvestre. 

Manualitats amb materials reciclats 

Reuniu els vostres fills i filles per fer una sessió de manualitats fent servir materials reciclats. Podeu fer joguines, elements decoratius o fins i tot alguns regals. Per exemple, amb ampolles de plàstic, cartó i paper vell, es poden crear obres d’art úniques. Aquesta activitat fomentarà la creativitat dels més petits i els ensenyarà el valor de reutilitzar i reciclar objectes quotidians. 

Jocs i activitats educatives 

Dediqueu part del dia a fer jocs educatius sobre el medi ambient. Podeu buscar un tresor ecològic al jardí, crear un quiz sobre animals i plantes, o llegir contes i llibres sobre la natura. Aquestes activitats faran que aprendre sobre el medi ambient sigui divertit i memorable per als més petits de la casa. 

Cuina sostenible en família 

Prepareu un plat o un pícnic amb ingredients locals i de temporada. Involucreu els més petits en la planificació i la preparació de receptes saludables i sostenibles, i expliqueu-los la importància de triar productes locals per reduir la petjada de carboni i fomentar una alimentació més conscient. També podeu ensenyar-los a fer compostatge a partir de les restes de menjar que genereu per enriquir el jardí familiar. 

 

El Dia del Medi Ambient és una ocasió ideal per inculcar l’amor i el respecte per la naturalesa als més petits. Aquestes activitats no només són educatives, sinó que són una bona manera de passar temps de qualitat en família. Celebreu aquest 5 de juny amb accions que inspirin els vostres fills i filles a convertir-se en uns bons futurs guardians del planeta. Feliç Dia del Medi Ambient! 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >