Casals d’estiu 2020: quines opcions hi ha?

Els casals d’estiu són un clàssic d’aquestes dates. Els petits de la casa surten del seu entorn habitual i coneixen gent nova. A més, hi ha una oferta molt variada depenent de la temàtica que ens interessi, ja sigui d’esports, platja, idiomes o una mica de tot. No obstant això, el coronavirus ho ha canviat tot. I ara què?

Evidentment, hem de remarcar que la salut ha de ser el primer. És evident que la COVID-19 ha colpejat amb força el nostre país i gran part del món, per la qual cosa s’han de prendre totes les mesures de precaució necessàries abans d’obrir les portes dels casals d’estiu.

Com és lògic, som els primers que volem acompanyar els vostres petits en un estiu ple d’aventures, en el qual aprendre idiomes i divertir-se van de la mà. A més, donada la situació actual, la nostra màxima prioritat és garantir al 100% el compliment de les normes de prevenció i higiene, i posar tot el necessari per part nostra per tal de preservar la salut dels nostres alumnes i totes les persones implicades.

Quin és el futur dels casals d’estiu?

Aquesta pregunta era una de les més habituals a les llars catalanes. Un cop suspès el curs escolar per minimitzar els contagis, les famílies es preguntaven si després dels tres mesos de confinament n’hi hauria uns altres tres i hauríem de passar tot l’estiu a casa fins a l’inici del curs 2020-2021.

Tot i que en una primera instància semblava que els casals també es cancel·larien, finalment les autoritats competents han regulat aquest tipus d’activitats perquè es puguin celebrar amb relativa normalitat, sempre que es compleixin les mesures de seguretat per evitar contagis.

Nueva llamada a la acción

Per assegurar que els casals no suposen cap risc, en algunes comunitats autònomes com Madrid o Catalunya, professionals de l’àmbit sanitari de prevenció del col·lectiu de casals d’estiu han redactat protocols de prevenció. D’aquesta manera, s’amplien les mesures específiques d’higiene i salut per assegurar que totes les persones involucrades segueixen un estricte control sanitari.

La importància de la gestió dels espais

Com sol ser habitual, la majoria dels casals es desenvolupen en espais oberts, que minimitzen l’aglomeració de persones i faciliten el distanciament físic. Està demostrat que d’aquesta manera es redueix el risc de contagi, tot i que també s’estableixen restriccions lògiques com la prohibició de compartir materials, menjar, carmanyoles, etc.

És obvi que un dels principals reclams dels casals d’estiu és l’activitat a l’aire lliure. Alguns s’ubiquen en plena natura, en un entorn de muntanya, o aprofitant el mar o la piscina per refrescar-se. Independentment de quina sigui la destinació, l’organització de cada casal haurà de prendre mesures a l’hora de gestionar els espais i grups de treball.

Les limitacions d’aforament estan a l’ordre del dia en els casals que ja s’estan desenvolupant per tot el territori. Abans de començar, es prepara un pla de contingència amb les mesures de prevenció per evitar contagis. De la mateixa manera, es pren la temperatura corporal diverses vegades al dia, s’insta a rentar-se les mans sovint, es desinfecten els objectes utilitzats, s’estableixen grups de convivència estables per reduir les interaccions físiques...

Com se sol dir, tota precaució és poca, però per sort tant nens i nenes com responsables estan molt conscienciats de la necessitat de seguir certes pautes de seguretat.

Actividades-niños-seguras

La necessitat dels casals d’estiu per a nens i nenes

Sense cap mena de dubte, nens i nenes de totes les edats han viscut el confinament com una situació excepcional. A més d’alterar el seu ritme de vida, eliminant la interacció amb altres nens i nenes, tant en l’escola o la llar d’infants com en parcs i altres llocs d’esbarjo, s’han vist literalment tancats a casa durant mesos.

Tot i que es tractava d’una mesura de força major i tenia sentit respectar-la, no podem obviar els efectes del confinament sobre els petits de la casa. Especialment els que no tenien terrassa o jardí han vist reduïda la possibilitat de fer activitat física, així com els beneficis d’interactuar amb altres persones. A curtes edats, és imprescindible el contacte amb altres humans, més enllà dels pares i mares, i per això ara que s’han aixecat algunes restriccions, els casals d’estiu són una gran alternativa d’oci.

Aquesta classe d’activitats permeten als petits, tant nens com adolescents, desenvolupar la intel·ligència emocional en un ambient positiu i festiu, ja que poden aprendre anglès de manera divertida. La integració social en un grup diferent de l’habitual té avantatges per a les habilitats comunicatives i creatives, així com a l’hora de desenvolupar la capacitat de treballar en equip i conviure en un espai on no hi són pares i mares per cuidar-se de tot.

En aquest sentit, el període de duració d’aquests campaments també ofereix un respir a les famílies, que han viscut una situació molt complexa des del punt de vista psicològic. A més de les mateixes conseqüències que han patit els petits, la incertesa laboral i econòmica han amplificat la sensació d’ofec que implica estar tancat a casa, excepte en sortides puntuals. És per això que donar als nostres fills i filles la possibilitat de passar uns dies o setmanes en un casal serà molt important per recuperar-se dels efectes del confinament.

Casals d’estiu de Kids&Us

A Kids&Us hem volgut oferir a nens i nenes un estiu inoblidable, en el qual podran practicar l’anglès de manera lúdica i divertida a través dels nostres serveis d’estiu. Això sí, amb protocols de seguretat per garantir les condicions d’higiene i salut que requereix la nova normalitat.

 

Fun Weeks

 

Trobar plans amb els quals nenes i nens no s’avorreixin durant l’estiu és un dels problemes més habituals a les llars catalanes. Per això, des de Kids&Us, plantegem la possibilitat de divertir-se al mateix temps que aprenen anglès. Gràcies a la immersió lingüística i juntament amb altres nens i nenes i monitors, els participants poden gaudir de setmanes temàtiques en les quals aprendran i reforçaran l’idioma de forma totalment lúdica.

Jocs, teatre, cançons o manualitats són algunes de les activitats plantejades pels nostres experts en l’ensenyament de llengües. Des de contes especialment dissenyats per a cada franja d’edats fins a activitats psicomotrius, qualsevol opció és vàlida per submergir-se de ple en l’anglès.

Adaptem cada grup a les característiques individuals dels integrants, ja que hem comprovat que el procés d’adquisició del llenguatge s’agilitza si els continguts proposats coincideixen amb els interessos dels nens i nenes.

 

Summer Fun

 

Aquest tipus de campaments està obert a tots els nens i nenes de 3 a 12 anys, independentment de si són o no alumnes dels centres Kids&Us. Tenen lloc principalment en escoles, on es pot treure el màxim partit a les instal·lacions per jugar i fer les activitats proposades.

L’anglès és la llengua vehicular d’aquesta activitat, i això converteix el Summer Fun en una manera divertida i original de practicar l’idioma fora de l’entorn habitual de les aules. Així, combinem aprenentatge i diversió, la millor manera d’interioritzar vocabulari i estructures gramaticals.

Introduir un component lúdic a través de temes que interessen als nens i nenes (contes, cançons, manualitats, jocs, etc.) és clau per accelerar el procés d’adquisició de la llengua. Aquests campaments tenen una durada d'una setmana i la temàtica es va canviant cada setmana, així que es pot repetir sense problemes. L’horari és de 9 del matí a 5 de la tarda.

Els nostres anys d’experiència organitzant aquest tipus de casals assegura l’eficiència del programa educatiu. A més, els monitors tenen la capacitat necessària per crear dinàmiques divertides i que el Summer Fun sigui el millor premi de l’estiu.

English&Fun

 

La manera perfecta de combinar les activitats preferides dels teus fills i filles amb l’anglès. Aprofita les vacances per fer que els teus fills i filles gaudeixin dels casals setmanals en els quals aprendre anglès és molt més divertit. Aquesta activitat s’organitza amb col·laboració amb una entitat esportiva o lúdica per aprofitar tot el potencial de les seves instal·lacions.

Amb un màxim de deu nens i nenes per monitor, garantim l’atenció personalitzada per treure el màxim partit a l’estada. Els grups es divideixen per edats (3 i 4, 5 i 6, 7-10 anys) i les activitats estan concebudes perquè aprenentatge i diversió vagin de la mà.

Cool Off

 

Aquest servei exclusiu per a alumnes de Kids&Us és una de les millors opcions per recuperar-se del confinament. Són unes colònies que ofereixen una immersió lingüística total, de manera que els teus fills i filles es relacionaran amb professors i monitors en anglès sense necessitat de sortir a l’estranger.

A més, a l’hora d’elaborar els grups, tenim en compte el nivell de cada alumne, de manera que les converses seran més fluïdes i adaptades a la capacitat que tingui cadascú per parlar. Així aconseguim que els joves practiquin l’expressió i la comprensió oral en un entorn privilegiat.

El nostre equip pedagògic dissenya activitats i dinàmiques d’interacció per utilitzar l’anglès i millorar de manera molt orgànica. Lògicament, les temàtiques es trien segons les preferències dels alumnes, ja que així tenen una major motivació per expressar les seves idees i compartir opinions.

Conclusions

Com podeu comprovar, els casals i colònies d’estiu són una opció excel·lent per assegurar la diversió dels teus fills i filles, i aquest any més que mai, després de la situació excepcional que hem viscut durant els mesos de pandèmia. A més, també són una bona manera d’aprofitar el temps per practicar l’anglès amb un enfocament lúdic.

El component social és igual d’important en aquest context tan peculiar: poder relacionar-se amb altres nens, sempre complint les mesures de seguretat, serà el millor premi per a ells i elles després d’haver passat uns mesos tancats a casa.

 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >