Aprendre el nom dels planetes en anglès

 

Qui no ha somiat alguna vegada a ser astronauta? Viatjar a l’espai, descobrir mons nous i explorar altres planetes són els somnis de molts nens i nenes, en part gràcies a la gran divulgació de les missions espacials feta per agències com l’ESA o la NASA.

I si aquesta passió els pogués ajudar a aprendre anglès? Avui volem proposar-vos activitats i jocs per aprendre vocabulari en anglès relacionat amb el sistema solar i l’univers.

Posem-nos el vestit espacial i fem el compte enrere!

Els planetes del sistema solar en anglès

No tots els objectes que veiem al cel són planetes. Va ser la Unió Astronòmica Internacional la que va decidir, l’any 2006, què s’havia d’anomenar planeta. Per poder ser definit com a planeta, un cos celeste he de tenir aquestes tres característiques:

  • Forma esfèrica
  • Girar al voltant d’una estrella seguint sempre la mateixa trajectòria, anomenada òrbita.
  • No trobar altres objectes durant aquesta trajectòria.

Més o menys, és el que passa amb una pilota de futbol quan es xuta amb força: seguirà una direcció concreta, girarà sobre si mateixa i no trobarà res pel camí.

Per al planeta Terra, l'estrella de referència és el Sol, del qual pren el nom el nostre racó de l’univers. El sistema solar està format per vuit planetes, alguns propers al Sol i altres més allunyats, fins al punt que es parla de sistema solar interior i sistema solar exterior.

Descobrim més detalls sobre el nostre sistema solar i aprenem el nom dels planetes en anglès!

1. Mercuri: Mercury
Mercuri és el planeta més petit i proper al Sol. Deu el nom al déu homònim de la mitologia romana, el missatger alat dels déus.


2. Venus: Venus
Venus, el segon planeta més proper al Sol, és considerat el planeta bessó de la Terra perquè són molt semblants quant a dimensions i massa. El nom és un homenatge a la deessa de l’amor i la bellesa.


3. Terra: Earth
El nostre planeta, el tercer si prenem de referència el Sol, és l’únic que no té un nom relacionat amb cap divinitat. Al contrari, el nom prové de la paraula italiana terra i fa referència a una matèria seca i àrida... encara que estigui recoberta d’aigua!


4. Mart: Mars
Mart és l’últim dels planetes terrestre i el quart quant a distància al Sol. El nom del planeta vermell prové del déu homònim de la guerra.


5. Júpiter: Jupiter
El cinquè planeta per distància al Sol també és el planeta més gran del sistema solar: Júpiter, el gegant gasós. El nom fa referència al déu dels déus.


6. Saturn: Saturn
El sisè planeta del sistema solar també és un planeta gasós i el nom ret homenatge al déu romà de l'agricultura. És famós, sobretot, pels anells que l’envolten i que l’han fet adoptar el sobrenom de senyor dels anells.


7. Urà: Uranus
El setè planeta del sistema solar, Urà, també és l’únic el nom del qual prové de la mitologia grega, del déu homònim del cel, pare de Cronos (Saturn pels romans).


8. Neptú: Neptune
El vuitè planeta del sistema solar, Neptú, el més allunyat del Sol, deu el nom al tradicional déu del mar.

Us presentem un vídeo divertit amb una cançó senzilla per ajudar els més petits a memoritzar els noms dels planetes en anglès.

 

 

Per als nens i nenes grans, us suggerim un altre vídeo amb el qual podran aprendre el nom dels planetes en anglès i alhora aprofundir i descobrir més detalls sobre els vuit planetes del sistema solar, els planetes nans i la Lluna, el nostre satèl·lit natural.

 

 

Si els vostres fills i filles són uns enamorats de l’espai, fuel it! Alimentar les passions dels nens i nenes els ajuda a desenvolupar la curiositat necessària per descobrir el món (i l’univers, of course!) i convertir-se en adults curiosos i atents a tot el que els envolta.

Us presentem una altra cançó en anglès relacionada amb el discurs d’alimentar els somnis dels infants.

 

Vocabulari en anglès sobre l’univers

Després d’haver après les característiques i els noms dels planetes en anglès, és el moment de descobrir l’univers que ens envolta. Conèixer l'extensió i la immensitat de l’univers ens permet entendre millor la importància de defensar la nostra Terra, l’única casa que tenim i l’únic planeta on s’ha desenvolupat la vida tal com la coneixem.

Us presentem una llista de vocabulari en anglès sobre l’univers per començar a explorar el cosmos:

Planeta: Planet
Sol: Sun
Lluna: Moon
Estrella: Star
Cel: Sky
Cometa: Comet
Meteor: Meteor
Asteroide: Asteroid
Planeta nan: Dwarf Planet
Planetes interiors: Inter Planets
Planetes exteriors: Outer Planets
Sistema solar: Solar System
Constel·lació: Constellation
Estrella fugaç: Shooting Star
Telescopi: Telescope
Observatori: Observatory
Espai: Outer Space
Satèl·lit: Satellite
Coet: Rocket
Estació espacial: Space Station
Astronauta: Astronaut
Univers: Universe

Activitats i recursos per aprendre els planetes en anglès

Com ens agrada destacar, la millor manera d’aprendre anglès és divertint-se: s’ha d’aprendre jugant. És per això que normalment us proposem activitats per fer amb els vostres fills i filles. Aquí en teniu algunes per aprendre el vocabulari en anglès relacionat amb els planetes i per descobrir l’univers.

Dibuixar els planetes del sistema solar
A les botigues hi ha llibres per pintar amb imatges de planetes, constel·lacions i altres cossos que hi ha a l’espai. Però... per què no deixeu fluir la imaginació i que siguin els nens i nenes els encarregats de dibuixar el nostre univers? Prepareu cartolines i retoladors de colors, i demaneu-los que dibuixin els planetes. Per ajudar-los, podeu buscar imatges online. Us recomanem visitar aquesta web, on trobareu imatges dels planetes, vídeos i més informació en anglès per entendre les dimensions del nostre planeta i a què s’assembla. És una bona manera de repassar l’anglès mentre dibuixeu!

Quan hàgiu fet els planetes, els nens i nenes podran retallar-los i penjar-los a l’habitació o al sostre. També podeu recrear un sistema solar al jardí durant una festa amb els vostres amics.

Fer els planetes amb plastilina
Si als vostres fills i filles no els agrada gaire dibuixar, podeu optar per la plastilina. Podran donar forma als planetes, així com decorar-ne la superfície. Deixeu volar la creativitat, fonamental per al desenvolupament psicofísic dels nens i nenes. En particular, fer activitats creatives i artístiques els permeten expressar emocions i guanyar confiança i coordinació.

Crear un sistema solar a escala
Amb els més grans, que ja tenen els coneixements necessaris per calcular distàncies, podeu crear un sistema solar a escala. En aquesta web, trobareu els materials necessaris i els passos a seguir en anglès. També podeu descarregar-vos el projecte.

Crear un sistema solar online
Els grans també podran crear un sistema solar directament online i imprimir-lo gràcies a Solar System Maker, que permet escollir la mida, el color i el nom a l’hora de dibuixar els planetes!

Entre els recursos útils per aprendre els noms en anglès dels planetes, les constel·lacions i altres cossos de l’espai, en destaquem aquests:

  1. Solar System Scope: un model amb els planetes del sistema solar, les constel·lacions i l'espai a temps real, amb la posició precisa de cada element i diversos fun facts.
  2.  Planets For Kids: una xarxa d'astronomia de veritat per als més petits amb concursos, informació i imatges per pintar que es poden imprimir gratuïtament.
  3. NASA Space Place: una web dedicada als nens i nenes amb moltes activitats, jocs i informació per descobrir el sistema solar, els planetes, l’univers i les missions espacials.
  4. ESA Kids: la pàgina web de l’Agència Espacial Europea dedicada als més petits amb recursos multimèdia, jocs i una mascota ben simpàtica, la Paxi.

Amb tots aquests recursos a la vostra disposició, només haureu de preocupar-vos d’escollir el que més us agradi. Els nens i nenes es diverteixen explorant l'espai i aprendran el que més els agrada mentre practiquen l’anglès. Aprendre anglès des de petits els ajudarà a ser més espavilats i a estar més segurs de si mateixos quan hagin d’enfrontar-se al món laboral. I si volen ser astronautes... saber anglès serà imprescindible! Potser es converteixen en els Neil Armstrong o Valentina Tershkova del futur!

 

La Setmana Mundial de l’Espai

Cada mes d’octubre se celebra la World Space Week, una festa proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1999, per celebrar l’aportació de la ciència i la tecnologia a la millora de la vida a la Terra. El tema d'aquestes jornades canvia cada any.

La temàtica d'aquest any és Women in Space per reconèixer la importància de la igualtat de gènere en el sector espacial, el paper que l'espai pot tenir en l’apoderament de les dones i els resultats aconseguits per les dones en la història de l'espai.

En aquest blog, sovint hem mencionat dies mundials o festes especials. I en aquesta ocasió, volem animar-vos a llegir la història de sis dones famoses que han destacat en el sector de l'educació.

Ja heu escollit les activitats que fareu amb els vostres fills i filles durant la Setmana Mundial de l’Espai?

 

FUN FACT

Oficialment, hi ha vuit planetes al sistema solar, però temps enrere eren nou... I podrien tornar a ser-ho! No, no és broma: el 1930, l'astrònom Clyde Tombaugh va descobrir un objecte que orbitava al cinturó de Kuiper, una regió externa del sistema solar. Aquest objecte amb forma esfèrica que orbitava al voltant del Sol, el planeta avi, va rebre el nom de Plutó, Pluto en anglès. No obstant això, el 2005, es va descobrir un altre objecte a la mateixa zona: l'anomenat “desè planeta”, amb una massa superior a la de Plutó. El descobriment d’aquest cos, batejat amb el nom d’Eris per la deessa de la discòrdia, va fer que la Unió Astronòmica Internacional (IAU) aprovés la definició de planeta que coneixem actualment. Per tant, Plutó va baixar de categoria: de planeta a planeta nan. Encara ara molts científics i apassionats de l’espai no accepten aquesta nova categoria i, des del 2015, s’han multiplicat les peticions que demanen Make Pluto a Planet Again!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >