Aprendre anglès online: una alternativa a les classes d’anglès presencials



Abans de l’arribada de la pandèmia, la majoria de nosaltres mai s’havia plantejat tan seriosament el teletreball i encara menys l’escola a distància per als nostres fills i filles. No obstant això, el confinament estricte de la primavera passada va posar a sobre la taula la importància d’una bona educació online i això també va afectar les extraescolars d’anglès.
A Kids&Us sabem que no es tracta, en cap cas, de replicar les fórmules que es fan servir als centres educatius. Es tracta d’adaptar tot el contingut a un nou entorn i crear noves dinàmiques i activitats que aconsegueixin mantenir la motivació i la participació de tot l’alumnat. I això és, justament, el que hem fet digitalitzant el nostre mètode per adaptar-lo a aquesta nova realitat. Aquesta digitalització no arriba per substituir les classes presencials, sinó que actualment serveix per reforçar-les.

Dues plataformes digitals per complementar la formació presencial dels nens i nenes

Aprenentatge anglès online

“Tot i que la transformació digital del mètode de Kids&Us feia molt temps que s’estava gestant, la pandèmia ens ha donat l’empenta necessària per posar-nos fil a l’agulla al més aviat possible. Després del tancament d’escoles de l’any passat, teníem clar que havíem d’oferir a les famílies alternatives de qualitat a l’ensenyament presencial. Amb la Kids zONe estem preparats per garantir l’aprenentatge de l’anglès dels nostres alumnes passi el que passi”. Així ho expressa la directora de Mètode i Qualitat de Kids&Us, la Marta García, a més explica en el seu article sobre les claus d’una bona formació online. També explica el repte que ha suposat per a Kids&Us la creació d’una plataforma pròpia d’aprenentatge a distància i reforça que el més important és que el mètode Kids&Us segueix mantenint l’essència, als centres i a les pantalles.

La Kids zONe i la T&T zONe: les plataformes d’aprenentatge online de Kids&Us

A Kids&Us hem desenvolupat dues plataformes online en la qual els nens i nenes podran posar en pràctica tot el que aprenen a les classes presencials, i seguir el camí de l’adquisició del llenguatge d’una manera intuïtiva, mentre reforcen les competències digitals, en anglès. La Kids zONe i la T&T zONe de Kids&Us s’han dissenyat seguint aquestes premisses:

Entorn digital intuïtiu: és una eina fàcil de fer servir i atractiva als ulls dels nens i nenes d’edats diverses.
Seguiment de l’aprenentatge: el monitoratge de l’evolució dels alumnes és dels trets que ens identifiquen; amb la plataforma, ho reforcem encara més.
Metodologia d’ensenyament pròpia: una bona metodologia respecta les necessitats de cada nen/a, segons l’edat que té. Amb aquesta plataforma, els alumnes tenen al seu abast des de classes online, fins a vídeos gravats o models híbrids.
Adaptació a les necessitats de les famílies: com més fàcil sigui per a tots seguir el ritme, més exitós serà l’aprenentatge. Fins i tot els nens i nenes poden interactuar amb la plataforma autònomament.

Les nostres noves plataformes online són una autèntica aula virtual adaptada a les necessitats de cada centre i a cada grup d’edat, perquè no podem oferir les mateixes activitats a nens i nenes de dos anys que als adolescents. Així doncs, la complexitat de l’entorn digital de Kids&Us és progressiva i creix al mateix ritme que els alumnes.

Què opinen les famílies sobre la plataforma?

Famílies aprenentatge online

Ja fa temps que les eines digitals formen part de la vida de les famílies perquè ofereixen una manera senzilla i divertida de mantenir els seus fills i filles connectats amb l’aprenentatge fora de l’horari escolar i extraescolar. Temps enrere vam fer una enquesta a pares i mares d’alumnes dels centres Kids&Us i ens van explicar que a partir dels 6 anys, prenia especial rellevància l’ús de les tecnologies (42 %) i la incorporació en el dia a dia dels seus fills i filles. És justament aquesta predisposició de nens i nenes a tot el que és digital permet posar un ventall immens d’eines virtuals al servei de l’ensenyament.

Per a les famílies, el que funciona és aconseguir aquesta barreja entre deures i joc, que fa que l’estona que nens i nenes passen amb les aplicacions en anglès sigui un complement clau en la seva formació. Què ens fa diferents per ser els preferits de les famílies? Pels pares i mares, és important que els exercicis siguin entretinguts i que s’adaptin al nivell de cada alumne, així eviten que s’avorreixin o s’atabalin. La constància dona els seus fruits i quan els petits s’adonen de com evolucionen i van desbloquejant reptes, com passa amb la gamificació en la nostra plataforma, l’adheriment està assegurat, ja que així motivem l’emoció d’aprendre i de seguir el camí de l’aprenentatge de l’anglès.

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >