Activitats per fer amb nens i nenes aquesta Setmana Santa 2020

Es poden fer vacances sense sortir de casa quan ja portem una pila de dies entre quatre parets? Tot i que els nostres plans de la Setmana Santa del 2020 se n’hagin anat en orris per les mesures de confinament, podem estirar d’imaginació i valorar el temps en família que ens ve donat i gaudir d’aquestes dates sense necessitat de posar els peus al carrer. Hi ha una pila d’activitats de Setmana Santa per a nens que podem fer amb els nostres fills i filles ara que tenim una treva en la missió (gairebé) impossible de conciliar i teletreballar. Som-hi!

 

7 activitats de Setmana Santa per a nens i nenes sense sortir de casa

1. Planegeu i somnieu junts

Potser la Setmana Santa del 2019 vau poder fer un viatge en família i aquestes vacances del 2020 no podrà ser. Imaginació al poder! Oi que moltes vegades quan més gaudim d’un viatge és quan l’estem organitzant?

Podem asseure’ns a fer una llista de coses i activitats que ens fa il·lusió fer en família durant aquesta Setmana Santa del 2020 i escriure-les (o dibuixar-les) d’una manera divertida, planificar-les dia a dia, com si es tractés de l’itinerari d’un viatge. Podem fer un calendari festiu amb cartolines, amb post-it, o reciclar una agenda vella, i anar apuntant a què dedicarem cada dia, quin serà el menú, quina pel·lícula veurem a la nit, si muntem una discoteca o una festa de pijames...

 

2. Setmana Santa és vestir-se de gala

Algunes de les celebracions de Setmana Santa impliquen estrenar un vestit o unes sabates per assistir a alguna cerimònia o festa tradicional. Doneu-li un descans al nostre amic, el xandall (company fidel de confinament) i animeu-vos a lluir un vestit bonic, o un corbatí... podem atrevir-nos amb una sessió de perruqueria o manicura casolana i aprofitar per fer-nos unes fotografies de família per compartir amb els nostres amics. Una activitat de Setmana Santa divertida per als nens i nenes és deixar que els petits triïn el seu vestit de gala... o fins i tot el teu!

 

3. Amb les mans a la massa

Segur que els nens i nenes us estan ajudant molt a la cuina aquests dies, i que ja heu perdut el compte dels pastissos de iogurt que porteu fets des que va començar el confinament. És el moment d’investigar en les nostres tradicions i recuperar plats típics  d’aquestes dates... i llençar-vos a preparar-los. Un taller de cuina de Setmana Santa és una activitat que els entusiasmarà a tots. Una bona estona a la cuina no només els entretindrà, també ho gaudireu més tard! Les vacances de Setmana Santa 2020 no tindran ni punt de comparació gastronòmicament parlant. Com a casa no es menja enlloc!

 

4. Exploreu noves tradicions de Setmana Santa


Aprofiteu aquests dies per investigar juntament amb els més petits de la casa com celebren la Setmana Santa i la Pasqua en altres països. I si us agraden, proveu alguna de les tradicions a casa vostra. La recerca dels ous de Pasqua, coneguda com a “Easter Egg Hunt” és un èxit assegurat.

Aquesta tradició d’origen alemany, però molt popular en països de tradició anglosaxona, és una de les activitats de Setmana Santa més esperades pels nens i nenes. Es tracta de la recerca del tresor que tradicionalment es fa en un jardí, però que també podeu adaptar a la vostra llar. El botí tradicional són ous (o bé ous durs decorats o de plàstic i plens de llaminadures o petites joguines). Els nens i nenes els van col·locant en un cistell a mesura que els troben i hi ha premi gros pel qui en trobi més. Us hi apunteu?

 

5. Decoreu ous de Pasqua: una activitat amb nens i no tan nens

Una activitat senzilla per donar màniga ample a la creativitat de nens i nenes de totes les edats. I això, inclou també als pares i mares! Unes pintures, pinzells (o pintura de dits per als més petits) i podreu crear les vostres obres d’art més eggspectaculars. Podeu pintar retrats de la vostra família, posar-hi gomets o altres adhesius, trossets de paper de colors, enganxar-los amb cordills o llana, tintar-los amb colorant... el límit és la vostra imaginació.

 

6. Manualitat temàtiques de Setmana Santa amb material reciclat

Aquest conillets de Pasqua són tan entranyables com fàcils de fer amb material reciclat. El mateix val pels pollets o per la decoració dels ous de Pasqua. Als nens i nenes els hi encantaran aquestes activitats de Setmana Santa i s’implicaran per decorar tota la casa per a les festes.

Com que no tindreu visites, a ningú li importarà gaire si la sala d’estar es converteix en una sala d’exposicions de manualitats més o menys aconseguides.... Mireu en aquest vídeo com fer un conillet de Pasqua amb un tub de cartró. Aquí teniu les instruccions per a una fantàstica decoració amb temàtica d’ous de Pasqua i moltes altres activitats.

 

7. Dona la benvinguda a la primavera

En molts llocs, les vacances de Pasqua o Setmana Santa representen la benvinguda a la primavera, i en els plans familiars no solen faltar-hi les activitats a l’aire lliure o al jardí. És el moment ideal per donar màniga ampla al vostre vessant jardiner i vestir de verd la vostra finestra, balcó o terrassa.

 

Si ja teniu plantes, és el moment de fer-hi una bona revisió amb l’ajuda dels vostres joves aprenents de jardineria. No us preocupeu si no teniu els estris: us poden servir les pales i els rampins que us emporteu al parc o la platja. Si no podeu aconseguir plantes noves, què tal si les feu créixer? Si no teniu llavors o no en podeu aconseguir dels veïns, potser podeu provar a fer germinats (la famosa llentia o cigró amb cotons i el pot de vidre no falla mai) i veure’ls germinar cada dia.

 

Us animeu a provar totes aquestes activitats de Setmana Santa 2020 amb els vostres fills i filles? Teniu més idees? Les compartiu?

Compártelo en >