7 factors a tenir en compte a l’hora d’escollir una acadèmia d’anglès per als teus fills i filles

Escollir escola per als nostres fills i filles suposa una elecció difícil. Els pares i mares ens fem moltes preguntes sobre el tipus d’educacqualitat de l’ensenyament o els valors que transmetran als nostres fills i filles. No obstant això, tots aquests dilemes no es plantegen quan es tracta de triar una acadèmia d’anglès. Per què, si el domini de l’anglès és un aspecte fonamental en el futur dels nostres fills i filles? 

A poques setmanes de començar el nou curs escolar amb més incertesa dels últims anys per la pandèmia de la COVID-19 i en el moment clau d’elecció del lloc on els teus fills i filles aprendran anglèsvolem compartir-vos alguns consells que us ajudaran a escollir una acadèmia d’anglès. En aquesta ocasió, no només és important tenir en compte criteris acadèmics o metodològics. La situació actual exigeix que, a més, l’escola d’anglès que triïs ofereixi un entorn segur en relació al coronavirus, que compleixi totes les normatives de prevenció i que ofereixi garanties perquè els teus fills i filles puguin seguir aprenent anglès en qualsevol situació, encara que arribi un nou confinament. Per conèixer més informació sobre com afrontar una tornada a l’escola segura, et convidem a llegir aquest altre post on t’expliquem trucs i consells d’higiene per a tots.  

 

L’anglès és una activitat extraescolar molt important  

Si bé hi ha activitat extraescolars que es fan per afició o per moda, com la dansa o les manualitats, l’anglès és una de les anomenades extraescolars de supervivència, juntament amb la natació i el reforç escolar. És a dir, són activitats que es consideren especialment rellevants per a l’aprenentatge i desenvolupament dels nens i nenes, almenys així ho creuen més de 7.000 pares i mares, segons un estudi realitzat per Salvetti Llombart a petició de Kids&Us. 

Moltes famílies tenen la percepció que no n’hi ha prou amb l’anglès que els seus fills i filles aprenen a l’escola i això el converteix en una activitat extraescolar especialment important. Conscients que l’anglès és una clau que obre moltes portes, no només en l’àmbit professional, sinó també en el personal, els pares i mares busquen classes d’anglès per als seus fills i filles per ajudar-los a augmentar les possibilitats d’èxit en el futur. Però, quin és el millor camí per aconseguir-ho? Avui en dia hi ha diverses metodologies per aprendre una llengua i centenars d’acadèmies d’anglès a cada barri i ciutat. Què s’ha de tenir en compte per escollir-ne una? Et convidem a seguir llegint per descobrir-ho.  

 

7 consells per escollir la millor acadèmia d’idiomes  

 

1. Que ofereixi un entorn segur davant de la COVID-19 

Després dels mesos de confinament del curs anterior i amb tot el que hem après des de llavors, la tornada a les aules hauria de ser segura. Els governs i els organismes internacionals han elaborat guies sobre els protocols a seguir per garantir que es compleixen les tres normes bàsiques de protecció contra el coronavirus: distància de seguretat, higiene de mans i ús de la mascareta. Has d’assegurar-te que l’acadèmia d’anglès que tries s’ha adaptat correctament a la nova situació i facilitat un entorn segur a tota la comunitat educativa. És important que les entrades i sortides siguin esglaonades per evitar aglomeracions, que les instal·lacions estiguin equipades amb gel hidroalcohòlic i sabó, que hi hagi grups reduïts i estables, i que comptin amb una persona de referència que sigui responsable de fer complir totes les normes i de seguir els passos necessaris en cas de contagi.  

 

2. Mètode eficaç

T’has parat mai a pensar com vas aprendre a parlar la teva llengua? Com aprèn a parlar un bebè? Ens passem pràcticament el primer any i mig de la nostra vida escoltant parlar altres persones, aprenent i assimilant el significat del que diuen per després llançar-nos a parlar amb poca traça al principi i fluidament al cap d’uns anys, amb un llenguatge cada vegada més ric i complex, a mesura que anem creixent  

Busca una acadèmia amb un mètode d’aprenentatge d’anglès que sigui el més semblant possible a aquest procés natural d’adquisició de la llengua materna, que envolti els nens i nens d’un univers d’estímuls 100% en anglès. 

A més, és important que aquestes classes captivin el teu fill o filla, que siguin molt dinàmiques i proposin una àmplia gamma d’activitats, perquè ja sabem que quan un infant gaudeix a classe, el seu rendiment acadèmic creix com l’espuma.  

Escoger-academia-inglés

 

3. Professorat qualificat 

No és tan important que sigui nadiu, sinó que tingui un bon domini de l’idioma i que sàpiga parlar anglès amb fluïdesa. Quan busquis una acadèmia d’idiomes per als teus fills i filles, exigeix que tinguin una titulació com a mínim d’un C1 del Marc Europeu Comú de Referència o que puguin acreditar un nivell alt de la llengua.  

De totes maneres, el domini de la llengua, no és l’únic aspecte amb què fixar-seLa connexió entre professor i alumne és un element a tenir molt en compte. És indispensable que el professorat tingui empatia amb els nens i nens, que siguin persones obertes, dinàmiques i amigables amb els petits.  

A méshauries d’assegurar-te que els professors són capaços d’aplicar la metodologia que imparteix l’acadèmia tal com pertoca. Aposta per centres que facilitin la formació continua del professorat i que verifiquin la correcta implementació de la metodologia, fet que garanteix una millora constant en la qualitat de l’ensenyament.  

 

4. Continuïtat 

Moltes acadèmies ofereixen cursos només durant uns anys i no aconsegueixen completar el procés d’aprenentatge. Les escoles d’idiomes no sempre garanteixen ni les classes del curs següent ni que els nostres fills podran seguir prenent cursos de nivells superiors en els anys successius. 

Per aquest motiu, t’aconsellem trobar una acadèmia en la qual el teu fill o filla pugui aprendre anglès des dels primers anys fins a completar la formació acadèmica. Si, a més, els cursos estan dissenyats expressament per assegurar que aquest procés d’aprenentatge sigui continuat, des que comencen a pronunciar les primeres paraules fins que tenen un bon domini de l’idioma, l’aprenentatge serà més consistent i els proporcionarà al final un anglès ric i versàtil amb el qual podran tirar endavant en qualsevol context: acadèmic, personal o professional.  

La situació de pandèmia que estem vivint i el precedent de confinament del mes de març han posat sobre la taula un altre factor important a tenir en compte a l’hora d’escollir acadèmia d’anglès: que ofereixi la possibilitat de seguir aprenen en qualsevol circumstància, fins i tot si l’evolució de contagis obliga a un nou tancament d’escoles i centres d’ensenyament. La digitalització dels materials i la creació de plataformes online que permetin seguir amb el mètode d’aprenentatge des de casa són fonamentals per mantenir el contacte amb l’idioma i seguir el camí de l’adquisició del llenguatge de manera natural. Kids&Us hem fet els deures i hem creat una plataforma online que permet combinar l’aprenentatge a distància amb el presencial per poder adaptar-nos fàcilment en cas d’un nou confinament.  

 

5. Seguiment de l'aprenentatge i atenció a les famílies  

Garantir que el teu fill o filla aprèn i que així es transmeti també és una de les coses que has d’exigir a la teva acadèmia d’anglès. Avui en dia hi ha acadèmies que permeten als pares i mares fer un monitoratge de com progressa el seu fill o filla a través d’aplicacions mòbils pràcticament en directe.  

No obstant això, tot i que aquestes eines digitals puguin ser molt pràctiques, no renunciïs a la proximitat i al tracte amb el professor/a del teu fill o filla. Per això, és important que l’acadèmia que escullis faci reunions i tutories amb freqüència per explicar-vos els progressos i dificultats dels vostres fills i filles.  

 

6. Instal·lacions 

Les aules i l’equipament de l’escola en general tenen una relació indirecta en com serà la qualitat de l’aprenentatge que s’hi ofereix. Has de tenir en compte que els nens i nenes han de sentir-se còmodes en tot moment, així hi haurà més raons per gaudir de l’experiència i voldran quedar-s'hi més temps. no només això, ara també és important que els centres estiguin correctament adaptats per combatre la COVID-19, amb espais ben delimitats per a cada activitat i protocols de neteja i ventilació estrictes.  

 

7. Activitats més enllà de les aules

Com més variada sigui l’exposició a la llengua anglesa, més possibilitats d’èxit. Et recomanem que busquis una acadèmia que t’ofereixi alguna cosa més que una, dues o tres hores de classe a la setmana. És a dir, que complementi aquesta oferta amb altres activitats en anglès per fer a casa, que organitzi tallers en anglès, com contacontes o sessions de cuina. Moltes acadèmies també organitzen activitats en hores no lectives o dies festius i casals en èpoques d’estiu. També existeixen aplicacions mòbils amb contingut exclusiu per als alumnes perquè puguin mantenir el contacte amb l’anglès des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.  

En definitiva, decanta’t per l’escola que t’ofereixi un aprenentatge de l’idioma en 360ºperquè d’aquesta manera els teus fills i filles podran seguir aprenent anglès fora de l’aula mentre es diverteixen. 

Libro-en-ingles

 

Què és millor, una acadèmia o un/a professor/a particular d’anglès? 

Moltes famílies es pregunten si no seria millor apuntar el seu fill o filla a classes personalitzades, amb professors particulars. Seria lògic pensar que si hi ha una persona exclusivament per ell/a, la formació seria molt més efectiva. 

Hi ha tants estils d’aprenentatge com persones i en alguns casos els professors particulars, així com els cursos intensius, poden ajudar a resoldre dubtes específics i avançar ràpidament en l’aprenentatge de l’idioma. No obstant això, aprendre una llengua també té un component social i interactuar amb altres persones, utilitzar el llenguatge en diversos contextos, reals i adaptats a l’edat de cada nen o nena, els ajudarà a aprendre d’una manera natural.  

Ara ja has vist quines aspectes s’han de tenir en compte en el moment de plantejar-se l’elecció d’una acadèmia d’anglès per als teus fills i filles. A Kids&Us ensenyem anglès d’una manera natural amb un mètode propi i provat. Tenim més de 150.000 alumnes i 486 centres repartits en 9 països. Vols conèixer-nos? 

 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >