Receptes de gelats casolans per fer amb nens i nenes

Una bona alimentació és un dels tres pilars bàsics per tenir una vida sana. Una dieta equilibrada és essencial per al creixement de nens i nenes, però, a més, consumir productes de temporada i animar-los a participar en la preparació dels plats els inculca la importància de cuidar-nos tant per dins com per fora, mentre gaudim del procés. Si una bona alimentació ha de ser variada, també pot ser divertida. A qui no li ve de gust un gelat a l'estiu? Fa uns dies ja us vam compartir receptes per fer gelats saludables de fruita en família i avui volem proposar-vos més idees de gelats de xocolata, nata i vainilla. També us ensenyarem com es diuen alguns dels gustos de gelat més populars en anglès.

Els gustos de gelats en anglès  

Recepta de gelat casolà de xocolata  

Recepta de gelat casolà de nata 

​Recepta de gelat casolà de vainilla

 

Nueva llamada a la acción

 

Els gustos de gelat en anglès 

Imagen 2-min

 

Cuinar és una bona eina per fomentar la creativitat dels més petits i motivar l'aprenentatge d'anglès en un entorn distès, pràctic i natural. Per aprofitar bé les estones a la cuina, us convidem a descobrir com es diuen els gustos de gelat més populars en anglès i a buscar si el vostre gelat preferit surt a la llista: 

 

Ice cream flavors: gustos de gelat  

Chocolate ice cream: gelat de xocolata 

Dairy ice cream: gelat de nata 

Vanilla ice cream: gelat de vainilla 

Lemon ice cream: gelat de llimona 

Strawberry ice cream: gelat de maduixa 

Pistachio ice cream: gelat de festuc 

Yogurt ice cream: gelat de iogurt 

Nougat ice cream: gelat de torró 

 

Què et semblaria un gelat de pastís d'aniversari? T'agrada el de menta amb xocolata? Aquests són dos dels gustos preferits pels nord-americans segons la International Dairy Food Association, que cada any publica una llista amb els gustos de gelat més populars.  

 

Recorda que també hi ha molts altres gelats. I tu, de què el vols?   

 

Recepta de gelat casolà de xocolata 

Si t’agrada la xocolata i t'agraden els gelats, ha de tastar aquesta recepta! Apunta els ingredients i el pas a pas per preparar un gelat de xocolata casolà i saludable. És molt senzill! 

Ingredients: 

3 plàtans madurs tallats a rodanxes i congelats (300 grams, aproximadament) 

150 grams de xocolata negra trossejada 

 

Preparació: 

Un truc per aprofitar la fruita madura és congelar-la abans que es faci malbé. Funciona molt bé amb el plàtan, així que et recomanem tallar-lo a rodanxes i congelar-lo perquè sigui més fàcil fer-ne gelat.  

Col·loca els tres plàtans al got de la batedora, afegeix els trossets de xocolata negra i barreja-ho! Pica bé els ingredients a màxima velocitat durant tres o quatre minuts i ja podreu gaudir d’un deliciós chocolate ice cream saludable i casolà. També pots afegir-hi nous o avellanes picades. 

Recepta de gelat casolà de nata 

Imagen 3-min 

Què necessites per fer un gelat de nata? Doncs nata de bona qualitat, amb un mínim del 35% de matèria grassa, però recorda que només pots consumir-ne ocasionalment. Aquesta recepta és senzilla, no necessites geladora i el resultat és molt cremós. 

 

Ingredients: 

500 ml de nata de muntar 

200 ml de llet condensada 

 

Preparació: 

Comença batent la nata amb unes varetes fins que es munti. Recorda que estarà llesta quan la nata vagi formant pics a les varetes.  No ho facis més del compte perquè se’t tallaria i faries mantega, no nata. Un cop muntada, incorpora-hi la llet condensada i barreja-ho molt bé amb moviments suaus i envoltants. Quan ho tinguis llest, posa la barreja en un recipient i... al congelador! Espera unes sis hores i tindràs un deliciós gelat casolà de nata. 

Recepta de gelat casolà de vainilla 

Per fer un gelat de vainilla, n’hi hauria prou incorporant unes gotes d’essència de vainilla a la barreja del gelat de nata. No obstant això, si preferiu evitar la nata, us proposem una recepta senzilla, saludable i deliciosa. 

 

Ingredients: 

4 iogurts grecs 

3 culleradetes d'essència de vainilla 

4 cullerades d’edulcorant (al gust) 

 

Preparació: 

Abans de començar, posa un motlle al congelador perquè estigui ben fred quan hi posis la barreja del gelat. Posa els iogurts, l'edulcorant i l'essència de vainilla al got de la batedora. Barreja-ho molt bé. Després aboca tota la barreja al motlle, tapa’l amb film transparent i deixa’l al congelador durant mitja hora. Treu el gelat, remou la barreja amb una cullera per evitar que cristal·litzi i tornar a posar-la al congelador. Repeteix el procés al cap d’una hora. Estarà més dur i potser et costa més, però remou-la tot el que puguis per aconseguir un gelat més cremós. Torna a deixar el gelat al congelador i, quan te’l vulguis menjar, pots deixar-lo a temperatura ambient una estona perquè sigui més fàcil fer les boles. 

 

Facis la recepta que facis, t’animem a preparar-la amb els més petits de casa i apuntar el pas a pas a les fitxes del receptari d’estiu de Kids&Us. 

 

Enjoy your ice cream! 

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >