3 records del 2020

Recordes la nit de cap d’any del 2019? Posaria la mà al foc que sí. Ha passat quasi un any i encara ens costa entendre si ha anat tot massa ràpid o si ha sigut un any etern, quina dualitat més estranya... Et proposo un joc, un petit repte; has de trobar els tres records que més et marcaran d’aquest any que ja tanquem. Aquests són els meus.

RECORD 1: Kids&Us

El temps sembla més relatiu que mai. L’any ha passat fugaçment, però hem viscut tantíssimes coses, que fa vertigen mirar enrere. A Kids&Us vam començar l’any fent realitat un dels nostres somnis, el 13 de gener inauguràvem la nova seu central a Manresa i ho teníem tot a punt per retrobar-nos amb tota la família Kids&Us a València, durant la nostra convenció anual. Ara hi penso i em sembla que ha passat una eternitat! Però sí, el 12 de març va ser l’últim dia que vam compartir la oficina tots junts. Des de llavors, primer dia de confinament, i després per la implantació del teletreball, no hem tornat a coincidir. Mentrestant hem seguit treballant, hem digitalitzat el nostre mètode i hem aconseguit que els nostres alumnes segueixin connectats a l’anglès, perquè els hi devem!

RECORD 2: esforç col·lectiu

A mesura que passaven els dies i que anàvem coneixent més detalls sobre la COVID-19, vam entendre que no era una simple grip. El món es va aturar, tal qual. Ben aviat vam començar a conviure amb paraules per les quals no estàvem preparats, com quarantena o confinament, vam patir el tancament de les escoles, es va imposar el teletreball, van arribar més restriccions, i el més dur, el patiment de les famílies afectades de prop per aquesta malaltia.

Estic segura que no oblidarem mai el colpidor silenci dels carrers buits; els aplaudiments als treballadors essencials a les 8 del vespre; la solidaritat entre veïns; la lliçó que ens han donat els nens i les nenes, adaptant-se a una nova realitat que poc ens recordava a l’anterior. També tindrem present la cursa per aconseguir una vacuna, o un tractament efectiu; o els milers d’estudis i investigacions engegats a tot el món per saber com es mou el virus, com actua i com es pot frenar.

Ha sigut aquest esforç col·lectiu, el treball en equip, el que ens ha dut fins aquí avui, a les portes de tancar un dels anys més durs que haurem viscut, i ho fem albirant la llum al final del túnel.

RECORD 3: les abraçades

Ben mirat, aquest no és un record d’allò que ha passat, és més aviat enyorança de totes les abraçades que ens devem. Recordarem la intensitat de l’any 2020 com recordem la última abraçada que ens vam fer aquell 12 de març.

Les abraçades tornaran, n’estic segura, però fins que arribi el moment deixa que en faci algunes de virtuals:

  • a tota la família Kids&Us: franquiciats, docents, famílies i, per suposat, els nostres estimats alumnes.
  • a qui ha patit la pandèmia de la forma més cruel
  • a tots els qui han hagut d’abaixar persiana durant setmanes o mesos
  • als nens i les nenes per la seva capacitat d’adaptació, quina lliçó ens han donat!
  • a les famílies que han fet un esforç titànic per conciliar
  • als que fa mesos que no veuen els seus familiars
  • i a tu, que segueixes les recomanacions per mantenir a ratlla un virus que sembla que per fi comencem a controlar.

Sense cap mena de dubte, aquest és un Nadal diferent, estrany i més nostàlgic que mai, però ens devem la il·lusió d’aquestes dates, pels que ens envolten i per tot el que està per venir.

Bones festes i bon any nou.

Gràcies.

Compártelo en >