Blog Kids&Us

L'evolució del mètode Kids&Us als cursos d’Animal Planet

Written by Emma Johnson | 20/08/24 10:00

 

Com aprenen els nostres fills i filles? Una pregunta que ens plantegem, tant les famílies com els centres educatius, des de fa temps; potser des de sempre. La resposta es va modulant amb el pas del temps, amb la inclusió de noves eines i amb el desenvolupament de l’ésser humà com a espècie social única. 

Per això, des de Kids&Us, busquem constantment com fer evolucionar el nostre mètode i hem afegit la innovació tecnològica a la innovació pedagògica; així l'aventura d'aprendre anglès comença a la classe, i segueix, es complementa i es retroalimenta fora de l’aula. Com? Amb la fusió de l’entorn presencial i el digital. Combinem el millor dels dos mons. En definitiva, amb la nostra essència evolucionada: Upgrading the Essence. 

Així ha nascut el nou món digital de My Way, un lloc ple de missions i reptes en el qual els alumnes hauran de resoldre activitats mentre col·laboren entre ells i també des de casa per tal que l'experiència d’aprenentatge sigui completa, única i personalitzada per a cadascú. 

Vols saber com ho fem? Mira el vídeo i descobreix la nova aventura d’aprendre anglès. 

 

Gamificació: aprendre a través del joc 

En aquest escenari renovat, el joc continua sent un pilar fonamental. A Kids&Us els infants aprenen anglès a través del joc. “Sovint es relaciona el resultat exitós en l’aprenentatge amb un concepte d'esforç, dedicació… I tot això connectat amb una idea una mica avorrida i grisa de l'entorn educatiu, quan, en realitat, el joc, la diversió o el dinamisme són un catalitzador excel·lent de l’aprenentatge”, exposa Marta García, Chief Product Officer de Kids&Us, en una conversa amb Héctor Ruiz, investigador en psicologia cognitiva de l’aprenentatge. Així és com entenem l’aprenentatge de l’anglès amb sentit a Kids&Us: com un joc en el qual interactuem amb altres persones i en el qual cadascú té el seu ritme i les seves necessitats. 

En el cas del mètode Kids&Us, apunta Héctor Ruiz, també director de la International Science Teaching Foundation, “el joc i les cançons tenen tot el sentit perquè la manera que tenim d'aprendre la llengua a través d’aquest sistema d'aprenentatge natural és a través de la interacció social”. I a aquesta manera d’entendre-ho, se li suma el context en què vivim, una societat immersa en la tecnologia. Un fet, en l’actualitat, pel qual Héctor Ruiz afegeix que “la tecnologia és una eina i es tracta de saber com s’utilitza i per què; en l'educació, claríssimament és absurd renunciar a una eina tan versàtil, amb tantes possibilitats.” 

Personalització: una experiència única 

D'aquesta manera, amb aquesta capa extra de tecnologia afegida al nostre mètode, també aconseguim un aprenentatge encara més personalitzat. “Gràcies als dashboards, el professorat i les famílies podran veure quant temps passen alumnat i fills o filles a My Way; si l'escolta de l’àudio és òptima; com avancen en les activitats d'aprenentatge o com progressen en les diverses activitats i objectius. Tot a un sol clic de distància”, assenyala Marta García sobre les possibilitats que ofereix el nou món digital de My Way.  

En aquesta línia, continua apuntant que a Kids&Us “volem continuar beneficiant-nos del joc amb finalitat pedagògica; volem continuar aprofitant la classe per comunicar-nos en anglès i per teixir vincles, i volem aprofitar la tecnologia per tal que, quan l’alumnat sigui a casa, accedeixi a un contingut atractiu i personalitzat”. I el motiu d'aquesta personalització és clau: “ens neguem a normalitzar que hi hagi alumnes que sempre es quedin enrere. Perquè tots els estudiants haurien de disposar de més temps, si ho necessiten. Perquè hauríem de descobrir quins estímuls o quina combinació de factors necessita cada alumne per assolir els objectius d’aprenentatge”. 

L’objectiu de sempre, aprendre amb sentit 

El debat de l’aplicació de la tecnologia al món educatiu no és nou. “Des dels anys 70, fins i tot des d’abans, tenim moltíssima investigació que ens demostra el potencial de la tecnologia a l’hora de contribuir a l’aprenentatge”, recorda Héctor Ruiz. Això sí, els canvis més significatius, gràcies al desenvolupament de noves tecnologies que ho permeten, s’han donat els darrers anys. 

Uns canvis, tanmateix, que no pretenen desdibuixar el camí recorregut fins ara pel sector educatiu, sinó tot el contrari: volen potenciar-lo i donar-li eines millors i més accessibles per beneficiar-ne tots els actors. D’aquesta manera, s’aconsegueix que l'educació i l’aprenentatge continuïn sent el centre de la qüestió. “La raó de ser Kids&Us és que tots els infants tinguin accés a una educació amb sentit; és a dir, tot el que fem té un objectiu únic: proporcionar una experiència d'aprenentatge amb la màxima qualitat”, sentencia Marta García. 

Així aprenem als cursos d’Animal Planet, “donant significat a les nostres experiències”, com diu Héctor Ruiz. Aquestes experiències estan cada cop més vinculades a la tecnologia i a tot el que ens permet: continuar aprenent de manera personalitzada i com si tot fos un joc per a infants.  

 

Si vols més informació sobre l'aventura d'aprendre anglès a Kids&Us, no t’ho pensis! Troba el centre Kids&Us més proper i vine a visitar-nos en persona! Tenim moltes ganes de conèixer-te.