Blog Kids&Us

Aprendre: un joc de nens

Written by Emma Johnson | 10/10/24 13:45

 

 

El passat dilluns 30 de setembre, l'Ateneu Barcelonès va acollir un nou esdeveniment organitzat per Kids&Us dins el marc de Learning with Kids&Us, en col·laboració amb el Diari Ara. En aquesta trobada, David Bueno, doctor en Biologia i investigador, i Marta García, directora de Producte a Kids&Us, van abordar temes clau sobre l'aprenentatge infantil i com es pot innovar en l'ensenyament d'idiomes.


El cervell i les emocions en l'aprenentatge

David Bueno va introduir com funciona el cervell infantil, assenyalant que "una de les principals funcions del cervell és adquirir coneixements de l'entorn per adaptar-nos". Aquest procés d'aprenentatge implica la creació de noves connexions neuronals, que es consoliden a través de les emocions. "Aprenem a través de les emocions", va afegir, destacant que aquelles experiències que generen una forta resposta emocional són les que millor es recorden. Bueno va subratllar que no només és important què s’aprèn, sinó com s’aprèn, ja que l'estat emocional juga un paper clau en la consolidació dels coneixements.

Les experiències que deixen una empremta emocional significativa són les que més fàcilment es graven al cervell, generant connexions neuronals més sòlides. Aquest enfocament destaca la importància de proporcionar un entorn emocionalment enriquidor perquè els infants puguin assimilar millor els coneixements i l’aprenentatge d’aquests.

Innovació en l'ensenyament d'idiomes

Per la seva banda, Marta García va parlar sobre l'enfocament innovador que Kids&Us ha desenvolupat per a l'ensenyament de l'anglès. “El nostre mètode reprodueix el procés natural d'adquisició de la llengua materna”, va explicar sobre la metodologia de Kids&Us, en la qual els nens comencen a aprendre anglès des del primer any de vida, seguint de manera natural cadascuna de les fases: primer l'escolta, després la comprensió i, finalment, l'expressió oral i la lectoescriptura. García va descriure aquest procés com "un viatge" que permet als infants aprendre de manera fluida i respectant el seu propi ritme de desenvolupament.

El poder del joc i la repetició en l'aprenentatge

El joc va sorgir com un element fonamental en la conversa. David Bueno va assenyalar que "el joc és la forma natural d'aprendre", ja que els nens no juguen només per diversió, sinó perquè, a través del joc, adquireixen nous coneixements i habilitats. Marta García va afegir que, a Kids&Us, cada joc té un objectiu pedagògic clar. "No és jugar per jugar. Sabem exactament què volem aconseguir amb cada activitat", va assenyalar.

Un altre aspecte que va entrar en qüestió durant la trobada va ser la repetició. Bueno va explicar que "la repetició consolida els records", ja que el cervell interpreta la informació repetida com més important. I, a Kids&Us, aquesta idea es reforça amb l'ús de pistes d'àudio que els nens escolten diàriament a casa, cosa que assegura que arribin millor preparats a les classes.

Amb un enfocament basat en l'emoció, el joc, la repetició, l'esforç i la constància, tant David Bueno com Marta García van demostrar que és possible crear un entorn d'aprenentatge efectiu, natural i enriquidor per als més petits.

 

Si voleu saber tots els detalls sobre l’aventura d’aprendre anglès a Kids&Us, no us ho penseu! Trobeu el vostre centre Kids&Us més proper, i veniu a conèixer-nos en persona!