Blog Kids&Us

8 idees per preparar la tornada a l'escola en anglès

Written by Emma Johnson | 5/09/24 11:45

 

El final de l’estiu i el començament d’un nou curs escolar poden ser moments emocionants, però també una mica estressants, tant per als infants com per a les famílies. Preparar-se adequadament per a la tornada a l'escola fa que aquesta transició sigui molt més suau i positiva. 

Aquí teniu deu idees per preparar-vos per a la tornada a l'escola en anglès i així assegurar-vos que els vostres fills i filles comencen el curs escolar de la millor manera i ben motivats. 

Com preparar la tornada a l'escola

1. Revisar i organitzar el material escolar

Abans que comenci el curs, reviseu tot el material escolar de l’any anterior. Feu una llista de tot allò que necessiteu comprar nou i de tot el que pugueu reutilitzar. Organitzeu els materials amb motxilles i estoigs; etiqueteu-ho tot amb el nom dels vostres fills i filles. Involucreu-los en aquesta tasca perquè practiquin conceptes relacionats amb el material escolar (pencils, notebooks, erasers, etc.). 

Where is your pencil case? 

On és l'estoig? 

 

Let's label your notebooks with your name. 

Etiquetem les llibretes amb el teu nom. 

 

Do you need new crayons? 

Necessites ceres noves? 

 

2. Establir una rutina de son

És important ajustar gradualment l’horari del son dels més petits de la casa perquè descansin i estiguin llestos per als dies d'escola. Comenceu a regular les hores d’anar a dormir i despertar-se unes setmanes abans de l’inici de les classes. Feu servir frases en anglès com It's time for bed i Wake up, it's a new school day per familiaritzar els vostres fills i filles amb la rutina en anglès. 

It's time for bed, let's get some rest. 

És hora d’anar a dormir, anem a descansar. 

 

Good morning! Time to wake up. 

Bon dia! És hora de despertar-se. 

 

Did you sleep well? 

Has dormit bé? 

 

3. Preparar l'espai d'estudi

Assegureu-vos que teniu un lloc adequat per estudiar i fer els deures. Aquest espai ha d’estar ben il·luminat, ordenat i equipat amb tot el material necessari. Ensenyeu-los que han de mantenir l’espai net i organitzat amb indicacions en anglès. 

Organize your desk, please. 

Organitza el teu escriptori, si us plau. 

 

Put your books on the shelf. 

Posa els llibres al prestatge. 

 

Keep your study area tidy. 

Mantingues neta la zona d’estudi. 

 

4. Establir objectius acadèmics

Parleu sobre les metes de cara al curs escolar: millorar els resultats d’algunes assignatures, participar en activitats extracurriculars, aprendre noves habilitats... Ajudeu-los a escriure els objectius en anglès i col·loqueu-los en un lloc visible com a motivació diària. 

What are your goals for this school year? 

Quines metes tens per a aquest curs? 

 

Let's write down your objectives. 

Escriu els teus objectius. 

 

Keep your goals visible to stay motivated. 

Penja les metes en un lloc visible per estar motivat/da. 

 

5. Crear un horari setmanal

Amb la col·laboració dels vostres fills i filles, feu un horari setmanal que inclogui temps per estudiar, activitats extraescolars i temps lliure. Us ajudarà a gestionar el temps i les expectatives. Feu servir un calendari o una pissarra en anglès perquè s’acostumin a llegir i seguir l’horari en aquest idioma. 

Let's plan your weekly schedule. 

Planifiquem el teu horari setmanal. 

 

What time will you do your homework? 

A quina hora faràs els deures? 

 

Don't forget to include some free time. 

No t’oblidis d’incloure-hi temps lliure. 

 

6. Fomentar la comunicació en anglès

Animeu els vostres fills i filles a parlar en anglès sobre com ha anat el dia a l'escola, les seves amistats, quines activitats han fet... Això no només millora les seves habilitats lingüístiques, sinó que també els ajuda a expressar què pensen i com se senten. Feu preguntes com How was your day at school? o What did you learn today? per començar converses en anglès. 

How was your day at school? 

Com ha anat el dia a l'escola? 

 

What did you learn today? 

Què has après avui? 

 

Tell me about your friends. 

Parla’m de les teves amistats. 

 

7. Preparar esmorzars saludables

La nutrició és clau per al rendiment acadèmic; prepareu esmorzars i dinars equilibrats que els donin l’energia necessària per a un dia ple d’aprenentatges. Digueu els noms dels aliments i frases relacionades amb el menjar en anglès mentre cuineu i prepareu menjar en família. 

Let's make a healthy breakfast. 

Fem un esmorzar saludable. 

 

Do you want a fruit salad? 

Vols una macedònia? 

 

Pack a balanced lunch for school. 

Prepara un dinar equilibrat per a l'escola. 

 

8. Mantenir una actitud positiva

L’actitud de pares i mares influeix molt en com els infants perceben la tornada a l'escola. Mantingueu una actitud positiva i entusiasta, destaqueu sempre els aspectes emocionants de començar un curs nou. Feu servir frases motivacionals en anglès per inspirar els vostres fills i filles cada dia. 

You can do it! 

Pots fer-ho! 

 

Every day is a new adventure. 

Cada dia és una nova aventura. 

 

I'm proud of your hard work. 

Estic molt orgullós/a del teu esforç. 

 

La tornada a l'escola no hauria de ser una experiència estressant. Amb una mica de planificació i una actitud positiva, podeu ajudar els vostres fills i filles a començar el curs amb confiança i entusiasme. Si implementeu aquestes idees, estareu preparant els vostres fills i filles acadèmicament, però també reforçareu l'aprenentatge de l'anglès des d’una perspectiva pràctica i divertida. Esperem que comenceu el curs amb bon peu! 

 

Si vols més informació sobre l'aventura d'aprendre anglès a Kids&Us, no t’ho pensis! Troba el centre Kids&Us més proper i vine a visitar-nos en persona! Tenim moltes ganes de conèixer-te.